Micsorarea sanilor

Micsorarea sanilor

REDUCTIA MAMARA (operatia de micsorarea sanilor) este o interventie chirurgicala complexa, prin intermediul ei se realizeaza reducerea dimensiunilor sanului prin indepartarea excesului de piele, grasime si tesut glandular. In acelasi timp operator are loc si ridicarea sanului cat si reducerea dimensiunilor areolei mamare, oferind sanului un aspect estetic natural.

Reductia mamara este indicata pacientelor cu sani de mari dimensiuni, lasati, cand sunt foarte grei pot apare dureri cronice de spate, umeri, greutate la respiratie, exista la nivelul santului submamar iritatie cronica a pielii datorita transpiratiei permanente si abundente, pacientelor au dificultati in gasirea unui sutien adecvat si a unei vestimentatii pe masura.

Preoperator se recomanda cel putin doua consultatii, in timpul acestora stabiliti de comun acord cu medicul chirurg volumul viitorilor sani, dimensiunile areolei si veti fi informata in privinta cicatricii ostoperatorii. Pacienta trebuie sa-si exprime parerea cu privire la marimea,formasi aspectul viitorilor sani, sa constientizeze pozitionarea cicatricii si aspectului ei.

Pacientele trebuie sa stie faptul ca indiferent de tehnicile chirurgicale abordate in realizarea reductiei mamare (Micsorarea sanilor), vor exista postoperator cicatrici in jurul areolei, pe o linie verticala si de cele mai multe ori in santul submamar. Daca volumul sanului ce trebuie operat nu este foarte mare, se poate folosi o tehnica chirurgicala ce lasa o cicatrice mai redusa.

RECOMANDARI PREOPERATORII – Micsorarea sanilor

O echografie sau mamografie este obligatorie cat si intreg setul de analize sanguine.

Este interzisa administrarea aspirinei sau a medicamentelor ce o contin 2 saptamanipreoperator. Operatia se efectueaza in afara perioadei menstruale.

Interventia chirurgicala are loc sub anestezie generala, dureaza 3, 4 ore, consta in excizia surplusului tegumentar, glandular cu repozitionarea mamelonului si a areolei.

Spitalizarea dureaza in jur de 3 zile, pe parcursul acesteia primiti tratament antibiotic specific, analgezice, pansamente zilnice.

Prima saptamana postoperator sanii vor fi edematiati, durerosi, echimoze moderate ca intindere, insa dupa o luna simptomatologia neplacuta cedeaza si sanul isi recapata sensibilitatea si forma fiziologica.

Firele se scot la 14 zile. Se recomanda sa purtati bustiera timp de 3 luni postoperator, trebuie sa stiti ca cicatricile se aplatizeaza si se deschid la culoare dupa 9 luni. Va trebui sa urmati recomandarile medicului in folosirea unor creme special preparate pentru aplatizarea cicatricilor.

REZULTATELE POSTOPERATORII SUNT SENZATIONALE, PACIENTELE SUNT FOARTE MULTUMITE, IN PRIMUL RAND VETI SCAPA DE DISCONFORTUL FIZIC CREAT DE SANII MARI SI GREI, FORMELE CORPULUIVOR FI MAI FRUMOS PROPORTIONATE SI VETI INDEPARTA COMPLEXUL SANILOR MARI.

Vezi si alte proceduri chirurgicale:

Marirea sanilor
Ridicarea sanilor - Mastopexia
Asimetria mamara